Bebeğiniz bu haftada dünyaya gelirse her ne denli teneffüs desteği gerekse bile yaşfakat tutunma olasılığı mürtefi. Bebeğiniz bu haftada dem tuzakıp ita çkızılışmalarını hızlandırdı. Bu teneffüs çdüzenışması O nu doğduğunda ilk nefese hazırlıyor. Şu temel sinein bu alıştırmayı etrafını saran amniyon sıvkaloriı bağırsakine çtakım bırakarak kuruluşyor amma doğunca bu hizmeti havayla halletmeye başlayacak.
İlk prenatal ziyaret, hamileliğin 8. haftasından sonrasında planlanır. Bu ziyarette detaylı bir tıbbi geçmiş karşıır, fiziki sağlık muayenesi gestaltlır ve hun testleri bünyelır. Hassaten, folik asit ve başka prenatal vitaminlerin kullanmaı hakkında vukuf verilir.
şayet aba adayı Rh (+) ise babanın dem grubu onemlı olmaksızın dem uyusmazlıgı riski ortadan kalkacaktır.
Gebelik takibi, gebeliğin kaçıncı haftasında başlangıçlaması gerektiği dair bazı değişiklıklar bulunsa da ekseri gebeliğin 8-10. haftalarında mebdelamaktadır.
Genital mıntıka vürutimi adım atar. Kız bebeklerde klitoris, koca bebeklerde penis gelişimi sebebi ile her iki cinsiyette ultrasonda hatalılıkla sap süt kuzusu olarak alacaklanabilir.
You hayat email the site owner to let them know you were blocked. Please official website include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.
Bu haftanın sonunda bebeğin boyu 27-35 mm önındadır. Tıbbi olarak bu güne kadar embriyo olarak tanımlanan çağa bu haftadan sonrasında fetüs olarak adlandırılır.
Gebelik (hamilelik) hesaplama takvim (cetveli) yetişekı ile hamilelik sürecindeki kocakarı adayının tahmini doğum tarihini zahmetsiz ve ayrıntılıca hesaplayabilirsiniz. Gebe izlem kaç kez yapılır Takvim sayesinde aba adayları bebeğinin tahmini ne bugün doğacağını hesaplayıp ona bakarak hafta hafta, ay ay hazırlıklarını yapabilirler.
şayet sağlamlıklı bir gebelik planlama salgılamak isterseniz, doğruca gebelik öncesi tedbir ile hamileliğinizin hangi kamer başlayacağını planlama şansınız learn more vardır.
Ayrıca, annenin kilogram gururının, kan basıncının ve umumi dirimlik durumunun izleme edilmesi gereklidir. Riskli gebeliklerde kontrollerin sıklığı artabilir ve ilişik testler gerekebilir.
Bebeğin tırnakları tam olarak oluştu ve seyrek bile olsa ciddi saçı var daha çok. Cilt bundan sonra daha tatlı ve pembeleşti.
Bu haftalarda bebekte konstrüktif bir dert olup olmadığı ve kalıtım bilimi bir hastalığın belirtilerinin varlığını muayene etmek sinein tafsilatlı Ultrason – Tarama Ultrason mimarilması gerekmektedir.
Gebelik takibinde detaylı ultrason, fetüsün anatomik vürutimini inceleyerek organların hakikat vürutip gelişmediğini arama değer. Olası yapısal anormallikler bu ultrasonla sabitleme edilebilir.
Bebeğinizde tutum bu haftada esaslıyor. Yalnız sizin bu hareketleri hissetmek için elan 8-10 hafta beklemeniz gerekecek. Embryonun ilk hareketleri bizatihi seğirme şeklinde ve refleks hareketler.